Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tablouri evaluate la peste 400.000 de dolari, furate în Colorado
elaine de kooning, untitled, madrid

Tablouri evaluate la peste 400.000 de dolari, furate în Colorado

Poliția din Boulder, Colorado, a anunțat că este în căutarea a cinci tablouri evaluate la peste 400.000 de dolari care au fost furate în decembrie dintr-un camion parcat la un hotel din oraș.

view of the taos pueblo by joseph henry sharp

View of the Taos Pueblo, Joseph Henry Sharp

Printre operele sustrase se numără o mică scenă de coridă de Elaine de Kooning (foto principală) și un peisaj pastoral de mari dimensiuni de Jane Freilicher.

laguna pueblo by ernest marin hennings

Laguna Pueblo, Ernest Marin Hennings

Se spune că furtul ar fi avut loc în seara zilei de 14 decembrie, când cineva a tăiat lacătul cu care era încuiat vehiculul și a luat operele de artă și diverse instrumente.

burnett’s barn by jane freilicher

Burnett’s Barn, Jane Freilicher

În camion se aflau „Taos Pueblo”, de Joseph Henry Sharp, „Laguna Pueblo”, de Ernest Marin Hennings, „Untiled (Madrid Series #3)”, de Elaine de Kooning, „Burnett’s Barn”, de Jane Freilicher, și „Taos Pueblo at Night”, de Eanger Irving Couse.

taos pueblo at night by eanger irving couse

Taos Pueblo at Night, Eanger Irving Couse

UPDATE (10 ianuarie 2023)

Poliția a recuperat cele cinci tablouri în Lakewood, Colorado, și a arestat un bărbat de 31 de ani, potrivit artnews.com.

Foto (c) bouldercolorado.gov