Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Târgul Frieze Seul va debuta în septembrie 2022
frieze seul

Târgul Frieze Seul va debuta în septembrie 2022

Frieze a anunțat lista expozanților la primul târg de la Seul, care va avea loc în perioada 2 – 5 septembrie. Cu 110 galerii participante, Frieze Seul va fi mai mare decât edițiile de la New York și Los Angeles.

Printre galeriile ce vor aduce lucrări importante se numără David Zwirner, Gagosian, Hauser & Wirth și Pace, unele dintre cele mai importante din lume. De asemenea, la târg vor participa numeroase galerii locale, însă, în cea mai mare parte, lista expozanților cuprinde entități care nu dețin un spațiu permanent în capitala Coreei de Sud.

În prima ediție a Frieze Seul va exista o secțiune dedicată galeriilor asiatice care au fost deschise după 2010.

Târgul de la Seul coincide cu influxul de galerii străine în oraș și cu o perioadă de creștere a pieței sale de artă, scrie artnews.com. E considerat că lansarea Frieze Seul va ajuta la transformarea orașului într-o capitală internațională a artei, de nivelul Hong Kong.

Anul acesta, KIAF – important târg de artă din Seul – va avea loc în același timp cu Frieze. Edițiile anterioare, care de regulă aveau loc în octombrie, au fost mai extinse decât urmează să fie Frieze, însă au dus lipsă de participare internațională la un așa nivel.

Credit foto: Frieze