Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tezaur artistic al unui magnat din industria editorială ar putea fi vândut pentru 150 milioane de dolari
female,auction,control,hand,point,and,hammer,bid,winner,highest

Tezaur artistic al unui magnat din industria editorială ar putea fi vândut pentru 150 milioane de dolari

O parte din colecția de artă a lui S.I. Newhouse, magnat în industria editorială, ar putea fi vândută în luna mai pentru aproximativ 150 de milioane de dolari.

Când Samuel Irving Newhouse Jr. a murit în 2017, la vârsta de 89 de ani, s-a speculat mult cu privire la ce se va întâmpla cu colecția sa de artă. De atunci, sfătuiți de Tobias Meyer, fost licitator la Sotheby’s, administratorii averii sale au vândut opere în mod privat și la licitație.

Printre lucrări s-a aflat „Rabbit” (1986) al lui Jeff Koons, care a obținut la Christie’s suma de 91 de milioane de dolari, un record pentru o lucrare a artistului.

Bacon, Picasso și Jasper Johns

Acum administratorii intenționează să trimită 16 piese la licitația Christie’s din New York, în luna mai.

Tranșa – care include un autoportret al lui Francis Bacon din 1969, un Picasso din 1937 și trei piese importante ale lui Jasper Johns – este estimat că va genera cel puțin 144 de milioane de dolari.

Există încă exemplare de primă mână ale lui Johns în colecție, potrivit lui Alex Rotter, care este președintele Departamentelor de Arta secolelor 20/21 de la Christie’s.

Administratorii moștenirii magnatului au fost impulsionați de vânzarea record de anul trecut a proprietății lui Paul Allen, co-fondator Microsoft, în valoare de 1,6 miliarde de dolari. Familia editorului a anunțat pe 21 februarie că intenționează să urmeze exemplul și să scoată la licitație în această primăvară mai multe lucrări din colecțiile lui Newhouse.

Este a treia oară de la decesul celui care a fost președintele emerit al Condé Nast când sunt vândute piese ce au aparținut lui Newhouse.