Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „The Fear of NOW” – Adrian Ghenie expune 20 de lucrări noi la Londra
ghenie, thaddaeus ropac gallery, curatorial.ro

„The Fear of NOW” – Adrian Ghenie expune 20 de lucrări noi la Londra

Expoziția „The Fear of NOW”, cu lucrări ale artistului român Adrian Ghenie, va fi vernisată pe 12 octombrie la Thaddaeus Ropac Gallery din Londra, unde va putea fi vizitată până pe 22 decembrie.

Douăzeci de lucrări sunt cuprinse în această expoziție – o serie cu versiuni Marilyn Monroe distorsionate, o suită de figuri fragmentate și nouă studii în cărbune.

ghenie, photo by jackson pearce white, thaddaeus ropac gallery, curatorial.ro

Deși creează în jur de zece lucrări pe an, toate din această expoziție au fost produse în 2022. „Era ca și când mâna și creierul meu știau deja ce să facă”, a declarat Ghenie, care este și co-fondator al galeriei clujene Plan B, ce are sediu și la Berlin.

Picturile din expoziție au prețuri cuprinse între 400.000 și 1,5 milioane de euro, iar lucrările pe hârtie, între 120.000 și 175.000 de euro, potrivit Artnet News. Există o lungă listă de așteptare pentru achiziția de lucrări, iar galeria a anunțat că oferă prioritate muzeelor.

În prima jumătate a acestui an, lucrări ale pictorului român în vârstă de 45 de ani au fost vândute la licitații pentru un total de 39,3 milioane de dolari, potrivit Artnet Analytics. În luna mai, la Christie’s Hong Kong, a fost stabilit și un nou record pentru un tablou al lui. „Pie Fight Interior 12” a fost vândut pentru 10,3 milioane de dolari.

Credit fotografii: Jackson Pearce White. © Adrian Ghenie; Thaddaeus Ropac gallery