Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria românească Plan B, inițiativă a lui Adrian Ghenie, la prima ediție a târgului ART SG
marina bay sands, mch g

Galeria românească Plan B, inițiativă a lui Adrian Ghenie, la prima ediție a târgului ART SG

Mai mult de 150 de galerii din 30 de țări, între care Plan B din România, vor participa la prima ediție a târgului ART SG din Singapore, ce va avea loc în ianuarie 2023, după mai bine de patru ani de când a fost anunțat proiectul.

Prima ediție a ART SG trebuia să aibă loc în 2019, însă aceasta este programată acum în perioada 12 – 15 ianuarie 2023, la Marina Bay Sands Expo and Convention Centre. Conglomeratul elvețian MCH Group, compania-mamă a Art Basel, a investit în Arts Events Singapore, organizatorul ART SG, și deține acum 15% din acțiuni.

Printre galeriile participante se numără Gagosian, Pace și White Cube și galerii locale precum 39+ Art Space, Gajah Gallery, iPreciation și Yavuz Gallery, ptrivit anunțului făcut de organizatori.

Plan B – Berlin, Cluj-Napoca

Galeria Plan B, care participă săptămâna aceasta la târgul Art Basel, a fost deschisă în 2005 în Cluj-Napoca, la inițiativa lui Mihai Pop și Adrian Ghenie, și funcționează ca spațiu de producție și expoziție pentru arta contemporană. În același timp, programul galeriei este centrat pe cercetarea artei românești din ultimii 50 de ani.

În 2008, Plan B a deschis un spațiu permanent de expoziție în Berlin și acesta este coordonat de Mihai Pop și Mihaela Lutea. Un an mai târziu, a devenit unul dintre inițiatorii proiectului Fabrica de Pensule, centru cultural independent din Cluj-Napoca.

În 2007, Plan B a fost organizatoarea Pavilionului României la a 52-a Bienală de Artă de la Veneția. Curator a fost Mihnea Mircan și a inclus artiștii Victor Man, Cristi Pogacean, Mona Vatamanu & Florin Tudor, Christoph Büchel & Giovanni Carmine.

Mihai Pop a fost curator al Pavilionului României la a 56-a Bienală, în 2015, unde țara noastră a fost reprezentată de Adrian Ghenie.

Credit foto: MCH Group