Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „The Joy”, gravuri și animație stop motion, la Galateca
the joy

„The Joy”, gravuri și animație stop motion, la Galateca

Proiectul expozițional „The Joy”, semnat de Bianca Sava, artist emergent format ca grafician, va fi vernisat în Camera Neagră de la galeria bucureșteană Galateca pe 28 iulie. El face parte din programul NEOStudio, ajuns la a opta ediție, din care a făcut parte și expoziția „Creatures” (20 – 27 iulie), cu lucrări de Iulia Jugaru.

Bianca Sava este absolventă a Universității Naționale de Artă , secția Grafică, iar proiectul ei este inițiat și coordonat de artista și profesoara Anca Boeriu.

Expoziția ei, care reunește gravuri și animație stop motion, va fi deschisă în perioada 28 iulie – 3 august 2022.

„The Joy” pornește de la lupta omului între admirație și distrugere, nevoia de apartenență în raport cu natura. „Subzist într-o fericire ludică și naivă în urma fenomenului tranzitoriu dintre dispreț și acceptare a sinelui”, spune Bianca Sava

NEOStudio, creat de Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România, este un program dedicat susținerii tinerilor artiști, fie ei studenți, masteranzi sau absolvenți. Într-un nou format, manifestarea propune să aducă săptămânal în fața publicului arta tinerei generații.

Artiștii selectați în NEOStudio 8 sunt: Iulia Jugaru cu „Creatures”, 20 iulie – 27 iulie; Bianca Sava cu „The Joy”, 28 iulie – 3 august; Cosmina-Ionela Sandu cu „Intrusive Thoughts”, 5 august – 11 august; Marian Cîmpeanu cu „Old School-New School”, 13 august – 19 august; Andrada-Cristina Gheorghe cu „Playing with Light”, 20 august – 27 august.