Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  #humans, o nouă expoziție în București a artistei Anca Boeriu
humans, anca boeriu

#humans, o nouă expoziție în București a artistei Anca Boeriu

O nouă expoziție cu lucrări semnate Anca Boeriu, artist format ca grafician și cadru didactic la UNARTE, va fi deschisă pe 19 iulie la Galeria Creart din București.

Sub titlul #humans, expoziția reunește lucrări de grafică ce prezintă personaje diverse – gânditori și zburători, siluete întregi sau detalii, în grupuri sau solitari, uneori chiar fără referințe la gen sau identități – ce reprezintă nevoia omului de a fi împreună și de a interacționa emoțional prin limbajul corpului.

Anca Boeriu s-a născut în anul 1957, în orașul Pucioasa, și a absolvit Universitatea Națională de Arte din București (UNARTE) în anul 1982. Este lector universitar doctor la UNARTE, în cadrul secției de Grafică, unde predă de 21 de ani. Este membru U.A.P din 1999 și, din 2016, președinte al filialei de Grafică din București, membru fondator în Asociația Internațională „Prietenii Muzeului Național de Artă al României”, membru al Asociației Internaționale MitOst Germania, delegat pentru România al Trienalei de Gravură de la Chamallier (Franța), iar din anul 2014 este inițiatorul și coordonatorul Bienalei Internaţionale de Gravură – Bucharest International Print Biennale (BIPB).

Activitatea artistică și curatorială cuprinde expoziții de anvergură în țară și peste hotare. Gândește proiecte pentru studenţii ei şi pentru comunitate. Pe parcursul carierei artistice a primit o serie de importante premii și distincții, dintre care cele mai recente: Premiul UAP pentru Curatoriat (în anul 2017) și Premiul pentru Grafică (în anul 2014).

La începutul lunii iulie, expoziția „Mood Board” cu lucrări realizate de ea în diverse tehnici a fost vernisată la Galateca, unde va fi deschisă până pe 15 august.

#humans poate fi vizionată la Galeria Creat până pe 28 august.