Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
The Metropolitan Museum of Art a primit o donaţie – record de 125 de milioane de dolari

The Metropolitan Museum of Art a primit o donaţie – record de 125 de milioane de dolari

The Metropolitan Museum of Art a primit o donaţie – record de 125 de milioane de dolari, suma din cara va fi finanţată aripa dedicată operelor moderne, o serie de galerii întinse pe 7.000 de metri pătraţi şi un spaţiu dedicat publicului, arată NPR.

Proiectul ambiţios a fost subiect de discuţie timp de peste un deceniu, dar ceea ce a dus la numeroase amânări a fost lipsa de fonduri.

Cei care au făcut donaţia sunt Oscar Tang şi soţia lui, Agnes Hsu-Tang, iar noul spaţiu va purta numele lor.

O donaţie care inspiră

Oscar Tang este în prezent pensionat şi a lucrat în domeniul finanţelor, fiind co-fondator al companiei de management Reich & Tang. A mai făcut donaţii generoase către Filarmonica din New York şi către Phillips Academy din Andover. Soţia sa este arheolog şi istoric şi lucrează în domeniul cercetării la Universitatea Columbia.

“Realizările lor şi donaţia făcută de către Oscar şi Agnes ne inspiră”, a afirmat Max Hollein, directorul The Met, într-un comunicat de presă. “Reconfigurarea galeriilor vor permite Muzeului să se plaseze în secolul XX-XXI din perspectivă globală, enciclopedică, în mod surprinzător şi curajos, iar toate acestea reflectă ceea ce lasă în urmă Oscar şi Agnes”.

Firma de arhitectură care se va ocupa de acest proiect va fi anunţată anul viitor.