Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
The Underground Museum din Los Angeles își încetează activitatea pentru o perioada nedeterminată

The Underground Museum din Los Angeles își încetează activitatea pentru o perioada nedeterminată

The Underground Museum din Los Angeles, fondat în 2012 de regretatul pictor Noah Davis (1983 – 2015) și de soția lui, sculptorița Karon Davis, își încetează activitatea pentru o perioada nedeterminată.

Anunțul a fost făcut după ce directorii muzeului, Meg Onli și Cristina Pacheco, au renunțat la funcții.

Onli, fost curator asociat la Institutul de Artă Contemporană din Philadelphia, s-a alăturat Underground Museum full-time în luna decembrie.

Pacheco a devenit co-director după ce a  fost COO al muzeului și director interimar, începând cu 2020. Ea a fost și membru în consiliul muzeului în ultimii șapte ani.

Karon Davis a comentat, într-un comunicat, cât „de greu a fost pentru familia noastră să renunțăm suficient pentru a permite ca Meg și Cristina să își facă treaba”, citează artnewspaper.com. Nu au fost făcute mai multe comentarii.

Recent, muzeul a inaugurat o expoziție importantă dedicată picturilor lui Noah Davis, variante ale acesteia fiind anterior prezentate la galeriile David Zwirner în New York și Londra.

În anii de după decesul lui Noah Davis, din cauza unei rare forme de cancer, lucrările lui au primit o recunoaștere tot mai extinsă și au început să fie căutate pe piața de artă.

La ediția din decembrie 2021 a Art Basel Miami Beach, galeria David Zwirner a vândut o pictură a lui pentru 1,4 milioane de dolari.

Și cariera lui Karon Davis a cunoscut o creștere după moartea soțului ei. Sculptorița, câștigătoare în 2017 a premiului Louis Comfort Tiffany Foundation Award, a avut anul trecut o expoziție de răsunet la New York împreună cu Jeffrey Deitch, „No Good Deed Goes Unpunished”.

Credit foto: The Underground Museum/ Elon Schoenholz