Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Times Art Center Berlin, ramificație a unui important muzeu chinez, va fi închis din cauza „turbulențelor socio-politice”
times arts center berlin

Times Art Center Berlin, ramificație a unui important muzeu chinez, va fi închis din cauza „turbulențelor socio-politice”

Times Art Center Berlin, ramificație a unui muzeu chinez, va fi închis după patru ani de funcționare din cauza „turbulențelor socio-politice”, după cum a fost transmis într-un comunicat.

Centrul, una dintre puținele reprezentanțe în Vest ale unui muzeu chinez, Guangdong Times Museum din Guangzhou, a fost deschis în 2018 și s-a remarcat prin programul său inovator.

A găzduit expoziții solo pentru artiști emergenți ca Wong Ping și Zhou Tao, dar și expoziții de grup precum „Más Allá, el Mar Canta (Beyond, the Sea Sings)”, care a avut în centru artiști din Ameriica Centrală și din Caraibe ale căror vieți și opere au legături cu Berlinul.

Times Art Center a transmis că motivul închiderii îl reprezintă „momentul istoric al crizelor globale, când turbulențele socio-politice au afectat, sau o vor face curând, fiecare aspect al vieților noastre”.

Totuși, însă fără a fi date detalii, a fost precizat că închiderea este temporară.