Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tineri artiști din opt orașe din țară, într-o expoziție la Cosmic House Gallery
cosmic house gallery, foto olga bălaș

Tineri artiști din opt orașe din țară, într-o expoziție la Cosmic House Gallery

Tineri artiști din opt orașe din țară sunt reuniți în expoziția „Unearthed Echoes-I”, care va fi deshcisă la Cosmic House Gallery în perioada 8 – 24 martie.

Expoziția cuprinde lucrări semnate de Maria Albu (n. 2001 în Abrud), Maria Brîneț (n. 2000, Hunedoara), Larisa Petcuț (n. 1998, Arad), Gabriela Leu (n. 2000, Galați), Miruna Copăcel (n. 2001, Bacău), Iulia Pușcaşu (n. 1999, Cluj-Napoca), Bianca Stoica (n. 2000, Călărași), Petra Kovacs (n. 2003, Târgu-Mureș) și Diana Furnea (n. 1999, Târgu-Mureș).

Publicul e invitat să exploreze temele complexe ale traumei colective și dorinței adânc înrădăcinate pentru apartenență. Prin intermediul artei foto, video și sonore, această expoziție propune o călătorie emoțională și intelectuală profundă, care angrenează și implică spectatorul la un nivel emoțional visceral.

„Misterul identității și al apartenenței nu este ceva nou. Am fost puși pe pământ pentru a-l explora și pentru a ni-l însuși, pentru a-l respecta și a-l prețui ca pe un cămin. Vremurile se schimbă, la fel și oamenii. Ne simțim pierduți în mulțimi, în râuri de conversații, în ore întregi de scroll. Suntem încolțiți de granițe mentale și exterioare ale unui tărâm al realității, al inconștienței, păzit de echilibrul dintre contrastele distopice și utopice sociale, ne-au făcut să ne pierdem simțul acelui «acasă»” – fragment preluat din textul curatorial semnat Gabriela Moldovan.

Vernisajul are loc în 8 martie, la Cosmic House Gallery, începând cu ora 17:00.

Credit foto: Olga Bălaș