Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Towards Inmost”, nouă instalație video la Galeria Catinca Tăbăcaru
ana pascu

„Towards Inmost”, nouă instalație video la Galeria Catinca Tăbăcaru

„Towards Inmost”, o primă expoziție personală a artistei Ana Pascu curatoriată de Iselin Huluba la Galeria Catinca Tăbăcaru, va fi vernisată pe 30 iunie, de la ora 19:00.

Prin instalația video pe 5 canale, „Towards Inmost”, Ana Pascu invită privitorul într-o călătorie metafizică a descoperirii de sine și a conștientizării spațiale. Integrând ecrane în cadrul unor artefacte domestice, instalația propune un dialog între lumea interioară și cea externă, mediindu-le întâlnirea prin tehnologie și performance. În încercarea de a evoca experiența umană complexă, Pascu își invită performerii să transgreseze pe ecrane multiple introducând simultan o figură supradimensionată a „sinelui” privind „în interior” din afara instalației, se arată în prezentarea expoziției.

Proiectul „Towards Inmost” face parte din expozițiile de absolvire ale studenților Departamentului de Fotografie și videoprocesarea computerizată a imaginii din cadrul Universității Naționale de Arte București, promoția 2023. Profesor coordonator este Răzvan Tun, iar coregrafia și performance-ul sunt semnate de Anca Stoica.

Expoziția va fi deschisă până pe 15 iulie.