Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Trei opere monumentale semnate de Kehinde Wiley, prezentate la Musée d’Orsay
Musée d’Orsay, ilustraţie, Curatorial

Trei opere monumentale semnate de Kehinde Wiley, prezentate la Musée d’Orsay

Trei opere monumentale semnate de Kehinde Wiley vor fi prezentate la Musée d’Orsay, în perioada 13 septembrie 2022 – 8 ianuarie, 2023.

Lucrările respective sunt o pictură, „Mamadou Gueye” ( „Femeie muşcată de şarpe ”) şi două sculpturi: „An Archeology of Silence” şi „The Young Tarentine”.

Ele fac parte din seria numită „DOWN”, începută în 2008, care este inspirată de pictura „Trupul mort al lui Hristos în mormânt”, de Hans Holbein, dar şi de opere de artă care ilustrează eroi în agonie sau extenuaţi. Practic, aceste lucrări semnate de Wiley creează o nouă viziune artistică asupra ideii de portret monumental, care să redea violenţa, moartea şi extazul.

Născut în 1977, la Los Angeles, Kehinde Wiley este unul dintre artiştii plastici renumiţi, celebru pentru maniera în care prezintă universul afro-american contemporan. Activează în media precum pictura, sculptura şi arta video şi în 2018 a fost primul artist afro-american care a realizat portretul unui preşedinte american (Barack Obama). Respectivul portret a fost realizat pentru Smithsonian National Portrait Gallery.