Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Trei picturi pierdute, semnate de Gustav Klimt, re-create cu tehnologia Google

Trei picturi pierdute, semnate de Gustav Klimt, re-create cu tehnologia Google

Google Arts & Culture a lansat un nou hub interactiv, numit “Klimt vs. Klimt – The Man of Contradictions”, care face o incursiune în biografia artistului şi pune la dispoziţia utilizatorilor articole ştiinţifice legate de personalitatea acestuia, semnate de specialişti, informează artnews.com.

De asemenea, Google a re-creat trei opere pierdute ale lui Klimt, din 1899, folosind tehnologia de Inteligenţă Artificială, pe fotografii alb-negru ale acestora.

Seria de picturi “Medicina”, “Filozofia” şi “Jurisprudenţa” a fost comisionată de către Universitatea din Viena. La prezentarea lucrărilor, în acea vreme, reprezentanţii instituţiei de învăţământ au concluzionat că acestea ar fi “pornografice” şi ulterior au fost achiziţionate de o persoană privată.

În 1945, la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, picturile au dispărut într-un incendiu şi singurele mărturii legate de acestea au rămas câteva fotografii alb-negru.

Cu sprijinul Google, mai mulţi specialişti în artă şi Inteligenţă Artificială au colorat picturile misterioase, potrivit unui algoritm atent creat.