Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tu ce ai lua cu tine în momente de cumpănă? Un spectacol la Centrul Pompidou caută un răspuns

Tu ce ai lua cu tine în momente de cumpănă? Un spectacol la Centrul Pompidou caută un răspuns

Mohamed El Khatib, creatorul performance-ului “La Vie des objets”, s-a întâlnit cu bărbaţi şi femei care se perindau între pensiuni pentru familii, adăposturi de urgenţă şi adăposturi pentru persoane în tranzit, pentru a vorbi cu aceştia despre obiectele pe care le au cu ei. Ce iei cu tine când ai de ales între câteva lucruri pe care le ai? Şi ce valoare au aceste obiecte?

Performance-ul creat de artist, care va fi prezentat pe 30 septembrie la centre Pompidou din Paris, încearcă să afle un răspuns.

Scriitor şi regizor, Mohamed El Khatib este conoscut pentru proiectele sale de ficţiune-documentar, nişte apariţii aparte în lumea teatrului, a literaturii şi a cinematografiei. A primit marele premiu pentru literatură dramatică în 2016, cu piesa “Finir en beauté”, în care vorbeşte de moartea mamei sale.

Colaborează cu au Théâtre de la Ville din Paris şi cu Théâtre national de Bretagne (Rennes).

Credit foto: Facebook: Centre Pompidou