Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tururi și ateliere de arte decorative gratuite pentru copii, de 1 iunie, la Muzeul Național Cotroceni
afis 1 iunie 2022

Tururi și ateliere de arte decorative gratuite pentru copii, de 1 iunie, la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni oferă, de 1 iunie, tururi și ateliere de arte decorative în regim gratuit pentru copii și adolescenți.

Atelierele de arte decorative se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Ei vor avea ocazia să descopere informații captivante despre artele textile, ceramică, sticlă și metal, într-un tur al Salonului Artelor Decorative. Turul va fi urmat de un atelier în cadrul căruia, sub îndrumarea specialiștilor muzeului, participanții vor realiza propriul obiect de artă decorativă pe care îl vor putea lua acasă.

Pe parcursul întregii zile se vor desfășura patru ateliere, fiecare cu o durată de 90 de minute. Numărul de locuri este limitat la 20 de persoane astfel încât atelierul să se poată derula în cele mai bune condiții. Atelierele sunt programate la orele 09:30, 11:30, 13:30 și 15:30.

Totodată, de 1 iunie, toți copiii și adolescenții care sunt curioși să afle povestea unui loc istoric, cu o existență de peste 300 de ani, vor avea acces liber la turul clasic oferit de Muzeul Național Cotroceni.

Atelierele de arte decorative și turul clasic ghidat al Muzeului Național Cotroceni sunt două evenimente distincte, fiecare dintre ele necesitând programare prealabilă separată. Programarea poate fi făcută, cu minim 48 de ore înainte, la numerele de telefon 021-317.31.07 și 0725.518.381, sau la adresa de email vizitare@muzeulcotroceni.ro. Programarea va fi confirmată de un reprezentant a muzeului. Accesul la ateliere și tururile clasice se face în limita locurilor disponibile.

La intrarea în Muzeul Național Cotroceni este necesară prezentarea, de către adulți și tinerii peste 14 ani, a unui act de identitate în original.