Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ultima licitație importantă Ace Gallery a operelor originale rămase
david amico, 1993, three sixty asset advisors

Ultima licitație importantă Ace Gallery a operelor originale rămase

Lucrări de la Ace Gallery, care a avut probleme timp îndelungat, vor fi oferite luna viitoare pe 360bid.sale în ceea ce este prezentat ca fiind „ultima sa licitație importantă de lucrări originale rămase”.

Printre artiștii reprezentați în cadrul vânzării se numără Charles FineDavid AmicoDennis HopperFrancis Lisa RuyterGuy DillIssey MiyakeJames Hayward, Jannis Kounellis, John Millei, Mary CorseRobert RauschenbergRoger Herman și Tim Hawkinson.

După o călătorie remarcabilă de câteva decenii, Ace Gallery, un pionier în lumea artei contemporane, se pregătește pentru o ultimă licitație importantă a operelor originale rămase, a fost anunțat într-un comunicat. Această licitație, găzduită de ThreeSixty Asset Advisors, va fi în beneficiul creditorilor în urma falimentului galeriei, fiind în același timp ocazie unică pentru pasionații de artă și colecționari.

Pe 12 septembrie 2023, participanți din întreaga lume pot cumpăra online piese din această colecție apreciată și pentru a păstra istoria sa extraordinară.

Șase decenii de Ace Gallery

Înființată la sfârșitul anilor 1960, Ace Gallery s-a impus ca un paradis avangardist pentru arta contemporană revoluționară. Galeria a prezentat artiști ale căror lucrări contestau normele convenționale, încurajând creativitatea și ingeniozitatea. Expozițiile și colaborările de la Ace Gallery au împins limitele lumii artei, lăsând o amprentă de neșters asupra generațiilor de artiști și de pasionați de artă.

Ca urmare a problemelor financiare și a provocărilor juridice, Ace Gallery a trecut prin mai multe proceduri de faliment, depunând cel mai recent faliment în 2013. Galeria a continuat să funcționeze trei ani sub aceeași conducere, după care a fost preluată de un administrator judiciar și de un contabil judiciar, Sam Leslie. Investigația lui Leslie a dezvăluit nereguli financiare semnificative și a dus la un proces de mai mulți ani de lichidare a operațiunilor, păstrând în același timp moștenirea artistică a Ace și protejând lucrările originale rămase.

Foto: „Yellow and Black with White”, ulei și ceară pe pânză de David Amico, licitată de la 500 de dolari (c) Three Sixty Asset Advisors