Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un bărbat a pledat „vinovat” în cazul falsurilor Basquiat de la Muzeul de Artă din Orlando
Muzeul de Artă din Orlando

Un bărbat a pledat „vinovat” în cazul falsurilor Basquiat de la Muzeul de Artă din Orlando

Un fost licitator a pledat vinovat pentru că a ajutat la crearea și vânzarea a zeci de tablouri fals atribuite lui Jean-Michel Basquiat care au fost confiscate de FBI anul trecut de la Muzeul de Artă din Orlando, a anunțat Departamentul de Justiție.

Michael Barzman, în vârstă de 45 de ani, din California, a fost acuzat că a făcut declarații false autorităților cu privire la proveniența operelor care au declanșat un scandal ce a ținut prima pagină a ziarelor atunci când au fost confiscate de la OMA în văzul vizitatorilor.

Lucrările erau incluse în expoziția „Heroes & Monsters: Jean-Michel Basquiat”, deschisă în februarie 2022.

În iunie anul trecut, FBI a efectuat un raid la Muzeul de Artă din Orlando, luând 25 de tablouri despre care se spunea că ar fi fost realizate de Jean-Michel Basquiat, o atribuire contestată de mulți experți.

Directorul OMA a fost demis în scurt timp. Acum, documentele din instanță arată că Barzman a lucrat cu o persoană neindentificată public, care a petrecut, în 2012, cel mult 30 de minute pentru a realiza fiecare lucrare. Avocatul celui acuzat a declarat pentru Courthouse News Service că a făcut acest lucru pentru că era mult îndatorat.