Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Un desen al maestrului italian Giovanni Battista Tiepolo descoperit în Anglia, vândut sub prețul de estimare

Un desen al maestrului italian Giovanni Battista Tiepolo descoperit în Anglia, vândut sub prețul de estimare

Un desen al maestrului italian Giovanni Battista Tiepolo descoperit recent într-un conac din Anglia a fost vândut la o licitație pentru 125.000 de lire sterline, jumătate din estimarea inițială.

Desenul artistului descris de National Gallery ca „cel mai mare pictor italian Rococo” a fost găsit în mansarda reședinței Weston Hall din Northamptonshire, înainte ca aceasta să fie scoasă la vânzare, potrivit BBC.

Henrietta Sitwell, a cărei familie a deținut Weston timp de 300 de ani, a spus că acesta reprezintă una dintre descoperirile „extraordinare” făcute pe proprietate. De aceeași părere a fost și casa de licitații Dreweatts, care a transmis că este „probabil cea mai importantă descoperire” în conac.

Licitația la care au fost vândute obiecte din reședință e numită „Weston Hall and the Sitwells: A Family Legacy”.

Henrietta Sitwell a mai spus că scriitorul Osbert Sitwell, unchi al ei, a cumpărat desenul în 1936 și că nimeni nu știa unde se află până anul trecut, când ea l-a găsit împachetat într-o folie, în mansardă.

Tiepolo (1696-1770) a fost descris de National Gallery ca „cel mai mare pictor italian Rococo” ale cărui subiecte principale erau creștinismul și figurile mitice.

Lucrarea de față reprezintă Punchinello, clovni cu nasul coroiat și cocoașă, personaje stereotip în Commedia dell’ Arte.

În aceeași licitație, la care au fost scoase la vânzare mai multe obiecte din conac, a fost adjudecat, contra unei sumei de patru ori mai mare decât estimarea, un atlas otoman.

Exemplarul, unul dintre cele 50 imprimate la începutul secolului XIX, a fost cumpărat de un britanic pentru 86.250 de lire sterline.

Atlasul cu o monogramă a sultanului Selim III, hărți terestre colorate de mână și scris în turca otomană e datat 1804. Este considerat că a fost adus în Regat de lordul general Hely-Hutchinson, membru al familiei Sitwell.

Credit foto: Dreweatts