Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un desen de Picasso ascuns în spatele unui dulap, vândut pentru 158.000 de euro
picasso desen

Un desen de Picasso ascuns în spatele unui dulap, vândut pentru 158.000 de euro

Estimată între 60.000 și 80.000 de euro, o operă de Pablo Picasso, realizată cu markere la finalul vieții sale și regăsită la un particular, a fost vândută la licitație în Manosque.

158.000 de euro pentru un desen cu markere pe carton de aproape 20 de centimetri, semnat Picasso, a fost vândut pe 11 iunie.

Desenul intitulat „Tête de femme” și datat 2 iunie 1970, adică cu cel puțin trei ani înainte de moartea celebrului pictor, a fost estimat între 60.000 și 80.000 de euro.

Schița are semnătura stilizată a artistului

Sinteză a talentului maestrului cubismului, schița are semnătura stilizată a artistului pe spatele operei, unde se poate citi numele galeriei Louise Leiris. „Această instituție comercializa opere de Picasso”, explică pentru France 3 Jennifer Primpied-Rolland, curator responsabil de această vânzare.

Micul desen a fost până acum păstrat într-un dulap. Dar după decesul proprietarului, un bancher francez, moștenitorii săi au ales să se despartă de el. Numele cumpărătorului, care a licitat prin telefon, nu a fost dezvăluit.

În cursul acestei sesiuni de vânzări, un ansamblu de opere de secol XX, între care un bronz de César, și-au găsit cumpărător.

Anul trecut, o schiță de Matisse pierdută timp de 70 de ani a fost cumpărată pentru 220.000 de euro la Manosque. Portretul lui Hélène Mercier, o prințesă rusă, era rulat și stătea de ani pe un vechi dulap.

Credit foto: Captură de ecran France 3