Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un mini Partenon, construit în Melbourne
partenon, melbourne, ngv

Un mini Partenon, construit în Melbourne

O mică parte din Melbourne va deveni un mini Acropole, cu o replică a Partenonului ce va fi instalată la National Gallery of Victoria, în noiembrie, și va fi acoperit de desene murale de mari dimensiuni realizate de artiști locali.

„Temple of Boom”, așa cum este denumit proiectul, a fost anunțat de NGV pentru 2022 într-o serie anuală în care arhitecți australieni sunt invitați să creeze structuri temporare pentru grădina galeriei, scrie The Guardian.

La fel ca în cazul proiectelor anterioare, „Temple of Boom” va găzdui un program de reprezentații, muzică live și alte evenimente, pe tot parcursul verii.

Creat de artiștii Adam Newman și Kelvin Tsang, „Temple of Boom” are aproximativ o treime din dimensiunea Partenonului, templul antic de pe Acropole.

Partenon, exemplu de arhitectură clasică

Artiștii din Melbourne (unde se află cea mai mare comunitate elenă din afara Greciei) vor fi invitați să picteze structura, inspirându-se din culorile vii și ornamentele care erau elemente ale Partenonului în urmă cu mai mult de 2.000 de ani.

Printre proiectele anterioare ale NGV s-au numărat un iaz roz, prin care vizitatorii erau invitați să treacă anul trecut, dar și un turn, un amfiteatru, un labirint în aer liber și un loc de joacă inspirat de o spălătorie auto.

Tony Ellwood, directorul NGV, a descris Partenonul drept unul dintre cele mai cunoscute exemple de arhitectură clasică și a spus că realizarea celor doi arhitecți provoacă la meditație asupra modului în care este creată și impregnată cu semnificație arhitectura.

NGV Architecture Commission 2022: Temple of Boom va fi expus începând cu 16 noiembrie la NGV International, Melbourne.

Credit imagine: Adam Newman și Kelvin Tsang