Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Un proiect NFT al lui Jeff Koons, trimis pe Lună

Un proiect NFT al lui Jeff Koons, trimis pe Lună

Un proiect NFT al artistului Jeff Koons va fi trimis pe Lună cu o misiune complet automatizată a unei companii private ce va fi lansată de la Kennedy Space Center.

Jeff Koons a realizat seria de sculpturi „Moon Phases”, cu NFT-uri corespondente. Mai multe lucrări de artă au fost trimise în spațiu, însă acum este prima dată când a fost primită aprobare ca lucrări de artă să aselenizeze. Intenția este ca sculpturile să rămână acolo pe termen nelimitat.

„Am vrut să creez un proiect NFT cu importanță istorică care își are rădăcinile în gândirea umanistă și filozofică”, a spus Koons într-un comunicat, citează artnews.com. „Reușitele noastre în spațiu reprezintă potențialul fără limită al umanității. Explorarea spațiului ne-a oferit o perspectivă asupra abilității noastre de a depăși constrângerile lumești. Acestea sunt ideile centrale ale proiectului meu NFT, care poate fi privit drept o continuare și o sărbătorire a realizărilor aspiraționale ale umanității pe planeta noastră și dincolo de ea”.

Nu a fost dezvăluit încă designul sculpturilor, iar planul este ca lucrările să aselenizeze în iulie.

Sculpturile „Moon Phases” vor ajunge în Oceanul Procellarum, după ce vor fi lansate de pe platforma 39A de la Kennedy Space Center într-o misiune complet automatizată a companiei private Intuitive Machines. Reprezentanții acesteia au propus ideea echipei lui Koons, în noiembrie. NASA va asista proiectul.

„Moon Phases NFTs” va fi disponibil prin Pace Verso, platforma NFT a Galeriei Pace. Locul unde vor fi expuse sculpturile va fi desemnat primul Sit de Patrimoniu Lunar.

Credit foto: Pace Gallery