Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou de Artemisia Gentileschi, descoperit în urma exploziei de proporții care a avut loc în Beirut în 2020
beirut,,lebanon, ,30,dec,2017.,sursock,museum,in,beirut,

Un tablou de Artemisia Gentileschi, descoperit în urma exploziei de proporții care a avut loc în Beirut în 2020

O lucrare deteriorată în urma exploziei de proporții care a avut loc în Beirut în 2020 a fost descoperit că este în fapt un tablou de secol 17 pictat de Artemisia Gentileschi.

Pictura se afla în Palatul Sursock, conac istoric deținut de Yvonne Sursock, care a murit din cauza rănilor suferite în deflagrație.

Palatul găzduia muzeul cu același nume și o mare colecție de artă adunată de părinții ei, Alfred Sursock și Donna Maria Teresa Serra di Cassano. Cei doi au colecționat picturi baroce italiene și artă libaneză din secolele 19 și 20.

Tabloul de mari dimensiuni descrie o scenă din Mitul lui Omphale, care conducea imperiul Lydia, în care Hercule este forțat să devină servitorul reginei timp de un an.

După ce a fost avariat în explozie, a fost trimis la experți în restaurare, iar aceștia au concluzionat că este o creație Artemisia Gentileschi, potrivit New York Times. În prezent, el este restaurat la Muzeul Getty din Los Angeles.

Foto: interior Muzeul Sursock