Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou necunoscut de Fragonard va fi pus în vânzare la Paris la sfârșitul lunii decembrie
fragonard1

Un tablou necunoscut de Fragonard va fi pus în vânzare la Paris la sfârșitul lunii decembrie

Un tablou necunoscut al pictorului francez Jean-Honoré Fragonard (1732-1806), „Jeune fille au chapeau” („Tânără fată cu pălărie”), va fi scos la licitație, a anunțat casa de licitații Boisgirard. Lucrarea a fost păstrată de aceeași familie încă din secolul al XVIII-lea.

Estimat între 400.000 și 600.000 de euro, acest tablou provine din aceeași colecție ca și „Philosophe”, descoperit în 2021, a precizat casa de licitații într-un comunicat de presă. Tabloul, scos ulterior la vânzare, a fost adjudecat cu peste șapte milioane de euro la Épernay (nord-estul Franței).

Reconstituirea unei colecții

Descoperirea „Tânără fată cu pălărie” „ilustrează o poveste fabuloasă care face posibilă reconstituirea unei colecții, reunirea unor tablouri care au fost separate de la sfârșitul secolului al XIX-lea”, a subliniat casa de licitații.

Tabloul înfățișează o tânără fată care poartă o pălărie cu boruri largi, cu față ovală, un format popular printre pictorii din acest secol.

Jean-Honoré Fragonard este unul dintre monștrii sacri ai picturii franceze. El este considerat pictorul frivolității și al rococoului. Lucrările sale se disting prin hedonismul lor, cu utilizarea de culori strălucitoare.