Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou recent atribuit lui Sir Joshua Reynolds, scos la vânzare în Anglia

Un tablou recent atribuit lui Sir Joshua Reynolds, scos la vânzare în Anglia

„Two Young Girls With Bonnets In A Woodland Setting”, pictură care a fost atribuită recent lui Sir Joshua Reynolds, este expusă și scoasă la vânzare la târgul The Cotswold Art & Antiques Dealers’ Association.

Neglijată mulți ani, lucrarea a fost cumpărată la o licitație de Russell Strachan. După ce a fost restaurată, pictura în ulei a fost atribuită lui Reynolds, cel mai de seamă portretist al zilelor lui.

Este considerat că a fost pictată între 1780 și 1785. Acum se află la Cotswold Art & Antiques Dealers’ Association Fair din Compton Verney (Warwickshire), care se va încheia pe 17 octombrie.

La același târg este vândut și un album cu 18 acuarele realizate de Herbert Edward Cox, născut în Coventry. Cox a predat pictura la Coventry Technical Institute și este recunoscut, pe plan local, ca un artist desăvârșit.

Joshua Reynolds a fost primul președinte al Royal Academy și multe dintre lucrările lui se află expuse la National Gallery. El a primit însemnele de cavaler din partea regelui George III în 1769.

Reynolds a murit în 1792 și trupul său a fost înhumat la Catedrala St. Paul.

Sursă text: BBC