Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Vadim Ghirdă, premiat anul acesta cu Pulitzer, invitat special al Photo Trends Festival
vadim ghirda photo trends festival

Vadim Ghirdă, premiat anul acesta cu Pulitzer, invitat special al Photo Trends Festival

Fotograful român Vadim Ghirdă, corespondent Associated Press premiat anul acesta cu Pulitzer la categoria Breaking News Photography, va fi invitatul special al Photo Trends Festival, care va avea loc la 2 Mai și Vama Veche în perioada 19 – 27 august.

Fotografiile pe care le-a realizat în Ucraina, la începutul războiului, i-au adus, alături de echipa de fotografi Associated Press, cel mai important premiu dedicat fotojurnalismului.

La Photo Trends Festival va vernisa, pe 23 august, de la ora 18:30, expoziția „Ucraina. Războiul aproape de noi”, cu imagini realizate pe front și imprimate în condiții speciale, în format mare.

Expoziția va fi amplasată în zona pietonală a stațiunii 2 Mai și imaginile vor putea fi văzute până la sfârșitul festivalului, pe 27 august.

Despre Vadim Ghirdă

Vadim Ghirdă este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi la nivel internaţional. A început colaborarea cu Associated Press în 1990, pe când avea 18 ani. A documentat în imagini prăbuşirea comunismului în Europa Centrală şi de Est.

A acoperit numeroase evenimente, printre care mineriadele din România, declaraţia de independenţă a Republicii Moldova, numeroase proteste din Ucraina, destrămarea Iugoslaviei, bombardamentele din Serbia, conflictul din Bosnia și criza din Kosovo.

Vadim Ghirdă a câştigat numeroase premii prestigioase, precum Premiul Asociaţiei Naţionale a Fotojurnaliştilor din SUA, Premiul Seminarului de la Atlanta pentru Fotojurnalism, multiple premii ale Associated Press și Premiul Clarion, iar fotografiile lui au fost de mai multe ori clasate în topurile anuale ale celor mai mari publicaţii de presă.

Vadim Ghirdă va fi prezent la vernisajul expoziției sale „Ucraina. Războiul aproape de noi”, pe 23 august, la ora 18:30.

Photo Trends Festival a luat locul VSLO (Vama sub Lumini de Oscar), cel mai mare festival de arte vizuale din România (2010 – 2019). Echipa care a realizat festivalul din Vama Veche a pus bazele unui nou festival, în care cursurile durează câte trei zile, iar la final este desemnat un câștigător al Marelui Trofeu „Photo Trends Festival”. De-a lungul celor zece ani, au fost organizate zeci de cursuri foto și seminarii, expoziții și concerte, iar cei mai talentați fotografi au fost premiați cu echipamente foto-video și cu trofee special create pentru eveniment.