Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  FOTOREPORTAJ – Vernisaje în prima seară de Noaptea Albă a Galeriilor
formart gallery curatorial.ro

FOTOREPORTAJ – Vernisaje în prima seară de Noaptea Albă a Galeriilor

Spații din București, Arad, Alba Iulia, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș participă, weekendul acesta, la Noaptea Albă a Galeriilor. Zeci de galerii, hub-uri creative și ateliere sunt deschise vizitatorilor începând cu ora 18:00 și până la miezul nopții.

În prima seară de Noaptea Albă a Galeriilor din Bucureşti, Curatorial a vizitat câteva spaţii deschise publicului.

Atelierele UAP Piaţa Amzei

Artiştii Alina Marinescu, Claudiu Cobilanschi, Ioana Nicoară, Ionut Zevideanu, Sergiu Doroftei (Giuser) au vernisat, vineri, exclusiv în cadrul NAG, în clădirea de ateliere UAP din strada Biserica Amzei, expoziţia „Inter-Exterior”.

biblioteca uap curatorial.ro

Ei au transformat holurile și subsolul clădirii în spațiu expozițional dedicat imaginației și ludicului, iar sâmbătă și duminică vor deschide atelierele artiștii din clădire.

uap curatorial.ro

Expoziția pop-up „Inter-Exterior” face parte din proiectul omonim al Asociației Nucleu 0000 ce se va derula între 30 septembrie și 23 octombrie.

uap2 curatorial.ro

Acesta propune familiarizarea atât a publicului de specialitate cât și a celui larg cu clădirile și atelierele de artiști ale UAPR din centrul Bucureștiului, prin organizarea a 2 expoziții și ateliere deschise în clădirile din Piața Amzei și Șelari.

Galateea Contemporary Art

Dedicată ceramicii, galeria Galateea Contemporary Art din Calea Victoriei 132 găzduieşte până la 12 octombrie obiecte lucrate în tehnici şi combinaţii de materiale variate create de artiştii Aya Murata, Yuri Takemura, Mikiko Tomita, Sayaka Shingu, Sayaka Oishi, Mayumi Nakamura, Seito Tamura.

galateea contemporary art calea victoriei curatorial.ro

Japonia este țara cu una din cele mai vechi și cele mai venerate tradiții ceramice, lucrările maeștrilor consacrați fiind prețuite și considerate comori naționale.

ceramica contemporary art curatorial.ro

Galateea Contemporary s-a asociat cu Galeria Tosei Kyoto pentru a aduce la București, câteva figuri reprezentative ale acestui fenomen artistic.

Expoziția „Diversitatea Sensibilității și Expresiei” cuprinde lucrări care compun un discurs poetic și metaforic prin cea mai rafinată materie.

Galeria de artă contemporană şi design Galateca

galateca curatorial.ro

Aici, public numeros a fost prezent la lansarea apelul de proiecte pentru Neo Art Connect, prima rețea națională de artă și tehnologie, prin două expoziții: „până-n Pânzele Albe în noaptea albă a galeriilor la Galateca”, un concept de eveniment semnat de Ana Maria Crișan și „My Mind Has a Heart of Its Own” de Natalia Marin, prima expoziție dedicată partenerilor în Camera Neagră, un nou pilot al conceptului de spațiu dedicat artei și tehnologiei, ambele curatoriate de Andreea Sandu.

Expoziția „până-n Pânzele Albe în noaptea albă a galeriilor la Galateca” materializează artă textilă tradițională românească sub semnul nopții albe, pe suportul instalațiilor contemporane și multi-media.

FormArt Gallery

formart gallery curatorial.ro

Ovidiu Kloska, membru al Filialei UAP Iaşi, a deschis, vineri, în cadrul NAG, la Galeria FormART din strada Gen. Gh. Magheru nr.18, expoziția de pictură „Metafizica perenităţii”. Aceasta poate fi vizitată până la 7 octombrie.

Credit foto: curatorial.ro