Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Victor Brauner, Francis Picabia și René Magritte, în licitație la Paris
brauner, le codex du poète, mythologie du poète, première naissance, sothebys

Victor Brauner, Francis Picabia și René Magritte, în licitație la Paris

„Le Codex du Poète, Mythologie du Poète, première naissance”, ulei pe pânză de Victor Brauner, se numără între cele 23 de opere de artă suprarealistă care vor fi scoase la vânzare prin Sotheby’s pe 15 martie.

Lucrarea artistului de origine română datată 1947 provine dintr-o colecție franceză privată și a primit o estimare de 220.000 – 350.000 de euro. În trecut, ea a fost expusă la Roma (1961), Milano (1962) și în Muzeul Guggenheim din New York (1999).

Cel mai valoros lot al licitației „Suprarealismul și moștenirea lui” este „Novia”, guașă și ulei pe hârtie așezată pe pânză de Francis Picabia. Lucrarea pictată în 1916 – 1917 provine dintr-o prestigioasă colecție europeană, după cum o prezintă casa de licitații, și a primit o estimare de 2,5 milioane – 3,5 milioane de euro.

novia, francis picabia

Novia, Francis Picabia

„La leçon de musique”, ulei pe pânză de René Magritte, datată 1965, a primit o estimare de 2,3 milioane – 3,5 milioane de euro. Lucrarea provine dintr-o colecție particulară.

„The Two Sisters (After de Chirico)”, acrilic și cerneluri serigrafice pe pânză de Andy Warhol, a primit o estimare de 2 milioane – 3 milioane de euro. Lucrarea datată 1982 provine dintr-o colecție americană privată.

În licitație vor mai fi vândute lucrări de Alexander Calder, Max Ernst, Salvador Dali, Yves Tanguy, Lucio Fontana și Paul Delvaux.

Recent, o pictură Victor Brauner, „Personnage dans un paysage surréaliste”, ulei pe panou datat 1935, a rămasă nevândută, după ce a fost estimată la 70.000 – 100.000 de lire sterline într-o licitație Christie’s Londra.

Credit foto: Sotheby’s