Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Vieți secundare”, la Palatul Parlamentului
vieti secundare, expozitie

„Vieți secundare”, la Palatul Parlamentului

Expoziția „Vieți secundare/ Second Lives” a artistei vizuale Daniela Voicilă Drăgulescu este deschisă luna aceasta în Sala „Constantin Brâncuși” din Palatul Parlamentului.

„Vieți secundare” reprezintă „un eseu retrospectiv brodat pe ițele unor cugetări despre viață/ vieți transpuse în laviuri, lucrări tridimensionale – gândite liber cu suportul mișcării, luminii, sunetelor și imaginilor scenografice -, precum și în obiecte reînțelese și reinterpretate ca niște exerciții cât mai neîngrădite de exprimare plastică”, după cum se arată în prezentarea expoziției.

Obiecte și plante aruncate și nefolositoare prind din nou viață într-un nou context.
„La acest moment de înțelegere a vieții și al vremilor ce m-au încercat, eu cred că aceasta e nu numai dreptul, dar și datoria noastră. E, de fapt, treaba și rostul meu în viața aceasta: să încerc să  redau lumini noi, luminilor vechi”, spune artista.

Daniela Voicilă Drăgulescu, artist vizual și scenograf, a absolvit Universitatea de Arte „Nicolae Grigorescu” în 1988, a avut mai mult de 50 de expoziții personale în țară și în străinate și a participat la numeroase expozitii de grup. Ca scenograf, a lucrat la zeci de spectacole de teatru, în film și televiziune. În pandemie, a început să realizeze filme cu și despre artiști și a pus bazele Centrului Cultural ART4All.