Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Visul omului de a merge în spaţiu – ilustrat în expoziţia “Homo Spatius”, deschisă la Cite du Design de la Saint-Étienne
cite du design

Visul omului de a merge în spaţiu – ilustrat în expoziţia “Homo Spatius”, deschisă la Cite du Design de la Saint-Étienne

Visul omului de a merge în spaţiu este  ilustrat în expoziţia “Homo Spatius”, deschisă la Cité du Design de la Saint-Étienne, până pe 30 ianuarie, anul viitor.

Potrivit reprezentanţilor muzeului, expoziţia tatonează ideea noii epoci a explorării spaţiale, ilustrată cu proiecte ale designerilor, artiştilor, inginerilor, arhitecţilor şi scriitorilor.

“Urmele roverurilor de pe Lună şi de pe Marte vin după paşii lui Neil Armstrong. Ele ne  amintesc de paşii umani din grotele ancestrale şi de ambiţia teritorială şi curiozitatea la care omenirea nu a renunţat”, scriu ei.

Expoziţia explorează intersecţia dintre explorarea spaţială şi design, care ilustrează relaţia omului cu habitatul, fie el în spaţiu sau terestru.

Credit foto: Cité du Design