Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Vizite tematice lunare, în Galeria de Artă Europeană a MNAR
mnar, galeria de arta europeana

Vizite tematice lunare, în Galeria de Artă Europeană a MNAR

O serie de vizite tematice lunare va fi organizată în Galeria de Artă Europeană a Muzeului Național de Artă al României începând cu 1 iulie 2023.

Cosmin Ungureanu, expert în secția de Artă Europeană a muzeului, va fi ghid în prima sâmbătă din lună, începând cu ora 11:00.

Publicul va avea ocazia să exploreze, succesiv, câte un sector al galeriei, delimitat cronologic, geografic ori tematic, a anunțat muzeul.

Prima vizită temaică ghidată este dedicată picturii spaniole. În sala dedicată de la MNAR se află o parte dintre capodoperele de artă europeană din patrimoniul muzeului semnate de unii dintre cei mai importanți artiști în Spania secolelor XVI-XVII, între care El Greco, Pedro Campaña, Francisco Zurbarán, Alonso Cano, Antonio da Pereda, Juan de Valdés Leal, Matías de Arteaga.

În acest tur, va fi făcută o introducere în problematica picturii spaniole din „secolul de aur”, vor fi decodificate anumite reprezentări, dar și o incursiune în istoria colecționismului, în care se înscrie și colecția regelui Carol I, din care provin majoritatea tablourilor de școală spaniolă din patrimoniul MNAR.

Participarea la vizitele tematice e posibilă pe baza biletului de acces.