Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Vlad Nancă expune lucrarea „The merger of the room space with the exterior space” la Tel Aviv

Vlad Nancă expune lucrarea „The merger of the room space with the exterior space” la Tel Aviv

România este reprezentată în expoziția internațională „Chasing Pavements” din cadrul programului „Loving.Art Making.Art” (L.A.M.A) de la Tel Aviv de artistul Vlad Nancă și lucrarea intitulată „The merger of the room space with the exterior space”, realizată în 2020.

Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 14 – 16 octombrie, în Parcul Hamesila.

Tema ediției este întâlnirea dintre spațiul public și spațiul privat, în contextul urban și al diversității sociale, etnice și umane.

Vlad Nancă (n. 1979) locuiește și lucrează în București, a studiat la Universitatea de Artă București, secția Fotografie și Video. Începând cu anul 2001, a expus în Europa, implicându-se în diverse proiecte de artă care utilizează fotografia pentru a documenta urbanismul.

Este unul dintre fondatorii platformei online„Începem”, menită să lege artiștii, promotorii și proprietarii de galerii, care a rulat din 2003 până în 2008.

Primele sale lucrări utilizează simboluri culturale și politice, evocând adesea nostalgia prin cuvânt, care trimite auditoriul la istoria locală recentă. Instalațiile, sculpturile sau obiectele de design, spațiul public devine atât locul său de joacă cât și centrul său de cercetare. Stilul lui Vlad Nancă a fost influențat de tradiția lui Brâncuși în contexte contemporane.

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Primăria Tel Aviv-Yaffo, sprijină participarea românească în cadrul expoziției internaționale. Accesul la expoziția internațională și la celelalte evenimente din program este liber pentru publicul vizitator.

Sursă text și foto: icr.ro