Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Yael Bartana și Ersan Mondtag reprezintă Germania la Bienala de la Veneția 2024
la biennale, bienala venetia, pavilion central, curatorial.ro

Yael Bartana și Ersan Mondtag reprezintă Germania la Bienala de la Veneția 2024

Yael Bartana și Ersan Mondtag reprezintă Germania la Bienala de Artă de la Veneția 2024 cu „Thresholds”, expoziție care va fi prezentată în pavilionul național și într-un spațiu secundar.

Yael Bartana, artistă de origine israeliană stabilită la Berlin și Amsterdam, și Ersan Mondtag, regizor de teatru născut și stabilit în capitala germană, vor prezenta în pavilionul german „Thresholds”, curatoriată de Çağla Ilk. Expoziția explorează temele identității naționale, trauma și intersecția dintre trecut și viitor.

Pe lângă pavilionul german de la Giardini, vor fi invitați alți artiști berlinezi – Michael Akstaller, Nicole L’Huillier, Robert Lippok și Jan St. Werner – într-o expoziție extinsă pe insula La Certosa din lagună.

Yael Bartana este cunoscută pentru filmele, instalațiile și monumentele sale publice care îndeamnă la reflecție. Lucrările ei reimaginează istorii pentru a întrevedea un viitor comun și au fost expuse în spații ca Muzeul Evreiesc din Berlin și Muzeul Stedelijk. Anterior, a reprezentat Polonia la Bienala de la Veneția din 2011.

Ersan Mondtag renumit pentru lucrările lui de teatru, muzică și instalații, va prezenta o lucrare axată pe istorie care reînvie epocile trecute ca medii vii. Munca sa multidisciplinară a fost apreciată în instituții precum Deutsche Oper Berlin și Museum für Moderne Kunst din Frankfurt.

Cea de-a 60-a ediție a Bienalei de la Veneția, intitulată „Foreigners Everywhere”, va avea loc între 20 aprilie și 24 noiembrie.