Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Yevonde, David Hockney și Paul McCartney, în programul expozițional de redeschidere a National Portrait Gallery
vivien leigh, by yevonde, 1936 national portrait gallery

Yevonde, David Hockney și Paul McCartney, în programul expozițional de redeschidere a National Portrait Gallery

National Portrait Gallery din Londra a anunțat programul de redeschidere, iar printre cele mai importante prezențe se numără Yevonde, una dintre pionierele în fotografie, David Hockney, picturi ale unor artiști de culoare și portrete inedite ale trupei The Beatles realizate de Paul McCartney.

Galeria va fi redeschisă pe 22 iunie 2023, după o renovare ce a durat trei ani.

„Yevonde: Life and Colour”

Prima expoziție deschisă în programul 2023 al galeriei va explora viața și cariera fotografei Yevonde, care a fost un pionier în utilizarea fotografiei color în anii 1930.

Această expoziție va trece în revistă portretele și naturile statice pe care artista le-a realizat de-a lungul celor șaizeci de ani de carieră, poziționând-o pe Yevonde ca deschizătoare de drumuri în istoria fotografiei britanice de portret.

Expoziția va fi deschisă între 22 iunie și 15 octombrie 2023.

„Paul McCartney Photographs 1963 – 64: Eyes of the Storm”

Această expoziție fără precedent va prezenta, pentru prima dată, o arhivă extraordinară de fotografii redescoperite și nemaivăzute până acum realizate de Paul McCartney.

Imaginile au fost captate în perioada în care John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr au fost propulsați de la cea mai populară trupă din Marea Britanie la statutul de fenomen cultural internațional.

Expoziția oferă o perspectivă personală unică asupra a ceea ce a însemnat să fii un „Beatle” la începutul „Beatlemaniei”. Ea va fi deschisă între 28 iunie și 1 octombrie 2023.

autoportret paul mccartney 1964

Autoportret, Paul McCartney, 1964 © National Portrait Gallery, London

„David Hokney: Drawing From Life”

Expoziția, deschisă între 2 noiembrie 2023 și 21 ianuarie 2024, explorează activitatea artistului din ultimele șase decenii prin intermediul noilor sale lucrări și al portretelor intime a cinci persoane: mama sa, Celia Birtwell, Gregory Evans, Maurice Payne și artistul însuși.

„The Time is Always Now: Artists Reframe the Black Figure”

Curatoriată de Ekow Eshun, această expoziție este un studiu major al artiștilor africani din diaspora care lucrează în Marea Britanie și America, cu lucrări de Michael Armitage, Lubaina Himid, Kerry James Marshall, Toyin Ojih Odutola și Amy Sherald, printre alții.

Expoziția va fi deschisă între 22 februarie și 19 mai 2024.

Fotografie principală: Vivien Leigh, 1936, de Yevonde © National Portrait Gallery, London