Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O nouă aripă a National Portrait Gallery, inaugurată în 2023
national,portrait,gallery,,london

O nouă aripă a National Portrait Gallery, inaugurată în 2023

O nouă aripă a National Portrait Gallery din Londra va fi inaugurată în 2023 când muzeul va fi redeschis după o renovare ce a implicat o donație de 10 milioane de lire sterline.

Aripa Blavatnik va găzdui, în nouă galerii, portrete britanice realizate pe o perioadă de mai mult de 100 de ani.

Picturi ce îi reprezintă pe naturalistul Charles Darwin și scriitorii Oscar Wilde, Virginia Woolf și surorile Brontë și Samuel Taylor Coleridge vor ajuta vizitatorii să exploreze societatea și cultura secolelor 19 și 20.

Portretele, între care ale sufragetei Emmeline Pankhurst, femeii de afaceri și asistentei medicale Mary Seacole și prim-miniștrilor William Gladstone și Benjamin Disraeli, datează din 1840 până în 1945.

Printre pictorii lor se numără artiștii Sir John Everett Millais, George Frederic Watts, John Singer Sargent, Laura Knight, Gwen John și Lucian Freud.

Nicholas Cullinan, directorul National Portrait Gallery, a declarat că este „incredibil de recunoscător” industriașului britanico-american devenit mogul media Sir Leonard Blavatnik și soției lui pentru donația care a ajutat proiectul și „dezvoltarea viitoare” a galeriei, citează The Guardian.

De cealaltă parte, Blavatnik a spus: „Blavatnik Family Foundation este mândră să sprijine National Portrait Gallery și suntem nerăbdători cu privire la deschiderea de anul viitor”.

Reexpunere cuprinzătoare a colecției galeriei. Aripa de Est, renovată

Galeria a transmis că donația din partea fundației va contribui și la susținerea celei mai mari dezvoltări întreprinse de când clădirea sa din St Martin’s Place a fost deschisă în 1896.

Detaliile privind renovarea National Portrait Gallery au fost anunțate pentru prima dată în 2019 și a fost decis ca galeria să fie închisă din iunie 2020 până în primăvara anului 2023. În acest timp, muzeul – care a avut peste 1,5 milioane de vizitatori în perioada 2018 – 2019 – a împrumutat sute de portrete galeriilor și organizațiilor regionale din Marea Britanie.

Când va fi redeschis, va exista o nouă casă de bilete, situată pe Irving Street, alături de noua piațetă a galeriei, orientată spre nord, precum și o zonă spațioasă sub nivelul solului.

Proiectul include o reexpunere cuprinzătoare a colecției galeriei – de la Tudori până în prezent – alături de o renovare completă a clădirii, cu restaurarea caracteristicilor istorice, precum și cu îmbunătățirea accesului și a zonelor înconjurătoare prin noua intrare Ross Place.

Aripa de Est a galeriei va fi de asemenea restaurată pentru a fi folosită de public ca Aripa Weston și va exista un centru de învățare cu echipamente specializate, studiouri și spații de relaxare.