Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Zeci de capodopere ale artei românești de la Brukenthal, în expoziție la Iași
capodopere, brukenthal, iasi

Zeci de capodopere ale artei românești de la Brukenthal, în expoziție la Iași

Lucrări semnate Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu și Oscar Han din patrimoniul Muzeului Național Brukenthal vor fi prezentate la Palatul Braunstein din Iași într-o expoziție specială vernisată de Ziua Culturii Naționale.

„Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan” înseamnă 70 de lucrări din patrimoniul muzeului sibian semnate de 50 de artiști și va fi deschisă la Iași în perioada 15 ianuarie – 15 martie.

Operele de artă acoperă o perioadă de 150 de ani – de la Grigorescu, Aman, Luchian, Tonitza și Dărăscu la arta din perioada comunistă și arta contemporană.

Curatorii expoziției sunt dr. Aurica Ichim, manager la Muzeul Municipal „Regina Maria”, și Alexandru Constantin Chituță, manager interimar al MNB.

Cel mai recent, la finalul anului trecut, Muzeul Național Brukenthal a organizat la Palatul Braunstein, împreună cu Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași, expoziția de pictură monumentală Octavian Smigelschi.
Colaborarea a mers și în sens invers, săptămâna aceasta fiind inaugurată la Sibiu expoziția „Jocuri de putere” a artistului Adrian Stoleriu, decan al Facultății de Arte Vizuale și Design Iași.