Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Zeci de lucrări Dali, Picasso și Warhol, în licitație la București 
curtea leului salvador dali, în expoziția de la palatul cesianu racoviță

Zeci de lucrări Dali, Picasso și Warhol, în licitație la București 

Zeci de lucrări semnate Salvador Dali, Pablo Picasso și Andy Warhol, între alții, vor fi scoase la vânzare de Artmark în „Universul Suprarealist – Licitația unei Mici Colecții de Grafică Europeană și Americană”, programată pentru 31 ianuarie.

Una dintre cele mai mari colecții de litografii semnate Salvador Dali formată din 34 de piese va fi scoasă la licitație.

Lucrările ilustrează cele mai importante teme abordate de artistul spaniol și reprezintă apariții rare în piața românească de artă. Ele au prețuri de pornire cuprinse între 250 și 400 de euro.

Cea mai valoroasă lucrare este „Curtea leului” (foto), care are un preț de pornire de 400 de euro. Cromolitografia face parte din seria „Le Bestiaire de la Fontaine”. Pentru prețul de pornire de 250 de euro poate fi achiziționată lucrarea „Gala” în care este ilustrată soția artistului și femeia care l-a inspirat și susținut pe Salvador Dali de-a lungul vieții.

Pablo Picasso este prezent în licitație cu 13 piese de grafică. Între cele remarcabile se numără litografiile „Amor”, „Modelul”, „Ganymede” și „Flautist și tânără cu tamburină”, care au prețuri de pornire de 300 de euro și fac parte din suita „Vollard”.

Warhol, Basquiat și Lichtenstein, licitați la București

Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat și Roy Lichtenstein sunt de asemenea incluși în licitație.

„Marilyn”, de Andy Warhol, are prețul de pornire de 250 de euro și face parte dintr-o ediție limitată de 100 de piese. În loc să le picteze, el a folosit procedeul ecranelor de mătase, o tehnică serigrafică sofisticată, care i-a permis să producă o serie de imagini asemănătoare, cu ușoare irizații interstițiale și o impresie de tridimensionalitate.

„Universul Suprarealist – Licitația unei Mici Colecții de Grafică Europeană și Americană” va avea loc pe 31 ianuarie, la ora 19:00, în sala de licitații de la Palatul Cesianu-Racoviță, dar și online, pe platforma de licitații Artmark Live 2.0.

Cele 87 de piese de grafică sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviță până la acea dată și pot fi admirate în intervalul orar 10:00 – 20:00.

Credit foto: Artmark