Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Zeci de măști tradiționale românești, expuse în Senegal
mntr, măști, dakar

Zeci de măști tradiționale românești, expuse în Senegal

Mai mult de 40 de măști tradiționale românești sunt expuse, până la 20 decembrie 2023, la Musee Des Civilisations Noirs De Dakar / Muzeul Civilizațiilor Negre din Dakar.
„Dialog în oglindă – Măști tradiționale românești / Măști tradiționale africane” este realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român.

Pentru a arăta bogăția și varietatea măștilor din România, echipa Muzeului Național al Țăranului Român a ales două tipuri de piese: pe de o parte, măști tradiționale realizate recent de artizani din principalele regiuni ale României în care sunt încă purtate, și pe de altă parte, fotografii vechi de arhivă, precum și fotografii realizate în epoca contemporană de Nicu Mihali, care prezintă obiceiurile cu măști.

Cele 41 de măști românești din expoziție sunt realizate de artizani din principalele regiuni în care se păstrează obiceiul. Aceștia perpetuează meșteșugurile moștenite din generațiile trecute, inovând și modernizând constant masca ca formă de expresie artistică și rituală.

Credit foto: Muzeul Național al Țăranului Român