Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Zilele Europene ale Patrimoniului la Paris – incursiune în atelierele de la Luvru şi în lumea lui Delacroix
Muzeul Luvru, ilustraţie, Curatorial

Zilele Europene ale Patrimoniului la Paris – incursiune în atelierele de la Luvru şi în lumea lui Delacroix

Zilele Europene ale Patrimoniului, care se desfăşoară la Paris pe 17 şi 18 septembrie, oferă admiratorilor ocazia de a intra în lumea atelierelor de la Muzeul Luvru, de a descoperi statui extraordinare în Grădinile Tuileries şi de a vizita ultimul atelier al lui Eugène Delacroix.

Atelierele de artă de la Luvru, deschise în premieră

Este pentru prima dată când publicul află secretele conservării de artă în cel mai celebru muzeu, aflat în inima Parisului.

De asemenea şi Grădinile Tuileries – care sunt deseori explorate de cei care au vizitat Muzeul Luvru sau de cei care vor să se relaxeze în natură, în centrul oraşului – vor fi, în această perioadă, sursă de poveşti legate de statuile pe care le găzduiesc.

Muzeul Naţional „Delacroix” îşi dezvăluie misterele

Vizita în acest spaţiu este gratuită, de Zilele Europene ale Patrimoniului, în intervalul 9:30 – 21:00. Curioşii vor descoperi desene, decoraţiuni, picturi, sculpturi, tapiserii.

Incluse în tur sunt şi ultimul atelier şi ultimul apartament deţinute de  Eugène-Delacroix,  alături de expoziţiile dedicate artistului. Organizatorii îi încurajează pe cei interesaţi să facă rezervare online, chiar dacă evenimentele au titlu gratuit.