Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  22 martie 2021 – Ziua mondială a apei

22 martie 2021 – Ziua mondială a apei

Începând din 1993 în fiecare zi de 22 martie marcăm Ziua mondială a apei (conform www.worldwaterday.org). În 2021 tema este Prețuirea apei, campania generând o conversație publică la nivel global cu scopul de a determina o înțelegere profundă a felului în care aceasta este apreciată de oameni în diverse contexte cu scopul de a o proteja.

La nivel mondial peste 2 miliarde de oameni utilizează apă potabilă contaminată, iar până în 2025 jumătate din populația lumii va locui în zone cu apă insuficientă.

Campania anului 2021 atacă tema de bază din 5 perspective: sursele de apă, infrastructura, serviciile, valoarea ca mijloc de producție și socio-economic, dar și aspectele socio-culturale ale apei.

Cu această ocazie, Națiunile Unite au făcut publică ediția 2021 a raportului de dezvoltare a apei la nivel modial, care poate fi citit integral la https://www.unwater.org/publications/un-world-water-development-report-2021/

Credit foto: Felicia Radu