Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Back to Earth” – expoziţie despre criza climatică, la Serpentine din Londra
back to earth

„Back to Earth” – expoziţie despre criza climatică, la Serpentine din Londra

Proiectul „Back to Earth”, ce reuneşte peste şaizeci de arhitecţi, poeţi, cineaşti, oameni de ştiinţă şi designeri, pentru a spune poveştile lor legate de protejarea naturii şi de criza de mediu, este deschis la Galeriile Serpentine din Londra, începând cu 22 iunie.

Dincolo de expoziţia în sine, artiştii implicaţi derulează adevărate campanii care tind spre schimbare în acest domeniu.

Printre artiştii incluşi se numără Cecilia Vicuña, care a primit anul acesta Leul de Aur pentru întreaga carieră la Bienala de la Veneţia, şi creatoarea de modă Vivienne Westwood.

O expoziţie care aminteşte de fragilitatea umană

„Back to Earth” este un proiect care a debutat în urmă cu trei ani la Serpentine şi este, pe scurt, o „reţea” a reacţiilor artiştilor la schimbările climatice. De data aceasta, vor fi prezentate instalaţii care arată modul în care intervenţia umană modifică mediul – inclusiv barajele de pe cursuri ale unor râuri de pe continentul american- sau inspirate de sateliţii care imortalizează distrugerea mediului înconjurător, din spaţiu.

Dar există şi componenta pozitivă a relaţiei om-natură: în proiectul „Back to Earth” este cuprinsă o „cameră de vindecare”, plină cu ierburi medicinale. De asemenea, Brian Eno a creat o instalaţie de lumină şi sunete care ne aminteşte că suntem capabili să răspundem emoţional la schimbările din mediul nostru.

Conceptul merge şi mai departe, până în Grădinile Kensington, unde va fi prezentat un spaţiu cu plante care vor fi polenizate respectând un algoritm creat de Inteligenţa Artificială.

Mai multe spaţii publice londoneze vor găzdui evenimente legate de proiect, vara aceasta.

Expoziţia este deschisă până pe 18 septembrie.

Credit foto: Serpentine