Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Festivalul de arte performative Ecosistem reunește artiști independenți preocupați de problemele sociale actuale
cadru film, ecosistem

Festivalul de arte performative Ecosistem reunește artiști independenți preocupați de problemele sociale actuale

Festivalul de arte performative Ecosistem va avea loc anul acesta între 23 și 27 august în mai multe spații din București, printre care Grădina Arthub, CNDB, parcurile Tei și Titan, Institutul Goethe și Grădina Botanică.

Organizat de Asociația Șangri-La Artistic Ground, festivalul abordează raportul dintre omul contemporan, schimbările climatice și realitatea fragilă din jurul său.

Cea de-a doua ediție a festivalului aduce un line-up divers. Vor fi prezentate în premieră proiecte emergente, din scena locală și internațională. Prin tema din acest an, „Fear(s) of Global Warming”, va fi explorată performativitatea la intersecția diferitelor arte: teatru, dans contemporan, muzică, poezie, arte vizuale. Sunt aduse în prim plan raportarea la mediu ca spațiu personal și comunitar, dar și anxietățile fiecăruia dintre noi legat de transformările pe care le suferă acesta, un ecosistem ideal depinzând, fractalic, de fiecare interacțiune care-l compune.

Ecosistem – Festival Internațional de Arte Performative este un proiect multidisciplinar și incluziv care își propune să cerceteze prin artă modurile în care se poate crea și poate funcționa o comunitate bazată pe cooperare, nu pe competiție, reunind artiști independenți preocupați de problemele sociale actuale.

Programul cuprinde performance-uri internaționale și naționale, ateliere pentru amatori și profesioniști, intervenții în spațiul public, o instalație performativă, lecturi de poezie, un concert, dezbateri, un eveniment de storytelling, o lansare de revistă, proiecții de scurtmetraje și videoperformance. O parte dintre evenimente vor fi disponibile și online pe conturile social media ale festivalului.

Accesul la evenimentele din cadrul festivalului se realizează pe bază de rezervare sau de bilet, la unele dintre evenimente accesul fiind gratuit.

program complet ecosistem