Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Gala Impact organizată de Sotheby’s a strâns 1 milion de dolari pentru stoparea efectelor schimbărilor climatice – FOTO
salgado

Gala Impact organizată de Sotheby’s a strâns 1 milion de dolari pentru stoparea efectelor schimbărilor climatice – FOTO

Gala Impact organizată de Sotheby’s la New York a debutat, miercuri, 28 septembrie, cu trei licitații distincte, una live, ale căror încasări vor ajuta la finanțarea Instituto Terra, un proiect de revitalizare din Brazilia condus de fotograful Sebastião Salgado și de soția sa Lélia Deluiz Wanick Salgado.

Evenimentul a fost co-prezidat de Annie Leibovitz, susținut de Charles Stewart, Chief Executive Officer al Sotheby’s, și de soția sa Caterina, și sponsorizat de Morgan Stanley.

Oaspeții au fost invitați la etajul expozițional al Sotheby’s New York unde au fost văzut 50 de fotografii ale lui Salgado, de la sfârșitul anilor ’70 până în prezent.

Fotografii de Salgado, de vânzare până la 12 octombrie

Realizate folosind un proces de imprimare cu platină-paladiu, fiecare fotografie are o patină granulată, care le face să pară că ar veni din trecutul îndepărtat. Acest sentiment de istoricitate este evidențiat de subiectele lui Salgado: marinari din Trapani privind departe în mare, perspective ale norilor care aruncă ploaie pe o pădure întinsă, o scalare indigenă amazoniană.

sebastiao salgado

Fotografiile, întotdeauna uluitoare, variază de la un clișeu în stil National Geographic – o femeie care se uită intens de sub văl, frumoșii nativi din Eden – până la documentarea fascinantă și cinematografică a lui Salgado despre minele de aur, câmpurile de petrol și excavatoarele de canale.

Fotografiile, intitulate „Magnum Opus”, sunt de vânzare până la 12 octombrie. Salgado oferă, de asemenea, NFT-uri. „Tree of Life” (2022) este o singură ediție NFT a unui videoclip de patru minute în care fotografiile lui Salgado creează un colaj emoționant cu indigeni amazonieni în junglă. O colecție NFT de 5.000 de fotografii unice Salgado la prețul de doar 250 de dolari fiecare va fi lansată pe piața NFT Sotheby’s, Sotheby’s Metaverse, pe 12 octombrie. În cele din urmă, o licitație live de joi a vândut o varietate de loturi, inclusiv un portret cu Annie Leibovitz și o întâlnire cu pictorul David Hockney în casa sa din Normandia. Până acum, gala a strâns 1 milion de dolari.

Încasările vor merge către Instituto Terra al lui Salgado, care se ocupă de repopularea Pădurii Atlantice devastate, care a fost a doua cea mai mare pădure tropicală din lume, dar a dispărut aproape de când au venit colonialiștii portughezi.

Credit foto: Sotheby’s