Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Imagini ale Soarelui, la o rezoluţie fără precedent, au fost transmise de Solar Orbiter

Imagini ale Soarelui, la o rezoluţie fără precedent, au fost transmise de Solar Orbiter

Imagini ale Soarelui care au cea mai mare acurateţe până în prezent au fost transmise de către Solar Orbiter, anunţă Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

Acestea au fost captate pe 7 martie şi arată discul şi coroana Soarelui. Imaginea care prezintă cea mai mare acurateţe a fost captată de telecopul cu ultraviolete Extreme Ultraviolet Imager. O altă imagine, prima de acest gen într-o jumătate de secol, a fost surprinsă de Spectral Imaging of the Coronal Environment.

Imaginile au fost realizate de Solar Orbiter de la 75 de milioane de kilometri, jumătatea distanţei dintre Pământ şi Soare. Pentru întreaga panoramă a fost nevoie de patru ore, având în vedere timpul în care naveta spaţială se mişcă dintr-un punct în altul.

Cei de la ESA spun că această incursiune este doar începutul unei cercetări mai ample. Solar Orbiter va continua analizarea Soarelui şi se va axa, treptat, pe regiunile polare ale stelei, care nu au fost încă văzute.

Solar Orbiter este rezultatul unei misiuni spaţiale ESA şi NASA şi este prezentat ca fiind „cel mai complex laborator ştiinţific lansat pentru a analiza Soarele”. A fost lansat în spaţiu în 2020.

Credit foto: ESA