Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Misiunea selenară americană privată Peregrine, în dificultate
peregrine, astrobotic

Misiunea selenară americană privată Peregrine, în dificultate

Misiunea selenară americană privată Peregrine, lansată de la Cape Canaveral, se confruntă cu probleme tehnice. Compania Astrobotic, care se află în spatele proiectului, a anunțat că modulul spațial se confruntă cu o „anomalie” care îl împiedică să își orienteze în mod stabil panourile solare către Soare.

Fără capacitatea de a-și încărca bateriile și de a menține o sursă de energie, misiunea nu va putea continua.

Astrobotic a precizat, după șapte ore de la lansare, că inginerii lucrează la această problemă și că va furniza actualizări atunci când va avea mai multe informații.

Modulul selenar de 1,2 tone a fost lansat din Florida cu o rachetă Vulcan, pe 8 ianuarie, la ora României 09:18. Este prima misiune de acest fel din ultimii 50 de ani, de la finalul proiectului Apollo.

Peregrine ar trebui să livreze pe Lună echipamente științifice NASA, alături de suvenire și cenușă ce au aparținut creatorului „Star Trek”.

Credit foto: Astrobotic