Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sean Ono Lennon a creat o instalație virtuală de ziua lui Yoko Ono și încurajează oamenii să planteze copaci
yoko ono wish tree serpentine gallery, londra

Sean Ono Lennon a creat o instalație virtuală de ziua lui Yoko Ono și încurajează oamenii să planteze copaci

Sean Ono Lennon a creat o instalație virtuală de ziua mamei lui, Yoko Ono, și prin aceasta vrea să încurajeze oamenii să planteze copaci în semn de omagiu adus ei.

Fiul lui Yoko Ono și al lui John Lennpn a creat un „copac al dorințelor” virtual pentru a marca a 90-a aniversare a mamei lui, pe 19 februarie.

De când a realizat prima ei instalație cu un copac al dorințelor, în 1996, Ono a adunat mai mult de 2 milioane de dorințe de la peste 200 de copaci în 35 de țări. Oamenii sunt invitați să își scrie aspirațiile personale pentru pace și să le lege de o ramură.

„Copil fiind, în Japonia, obișnuiam să merg la un templu și să scriu o dorință pe o bucată de hârtie subțire pe care să o leg de o ramură”, a spus ea, citează The Guardian. De la distanță, dorințele „păreau flori albe”.

Yoko Ono, iubitoare de copaci

Sean Ono Lennon a lansat site-ul wishtreeforyokoono.com, „pentru a da întregii lumi ocazia de a-și pune o dorință”.

„Mama mea este o adevărată iubitoare de copaci. Dacă trecem vreodată pe lângă un copac important, se oprește inevitabil și îl îmbrățișează cu un entuziasm incredibil”, a mărturisit el. „Având în vedere că 9 este un număr special în universul ei, m-am gândit că ar trebui să facem ceva special pentru a 90-a aniversare a ei. Așadar, am făcut un copac virtual pentru dorințe, precum copacii cu dorințe pe care deseori îi face pentru muzee și galerii. Am vrut să dau întregii lumi ocazia să își pună o dorință pentru ea și să planteze un copac în onoarea ei. Puneți-vă o dorință. Plantați un copac. Urați-i lui Yoko Ono o aniversare fericită. Atât de simplu este”.

Printre cei care și-au transmis deja dorințele se numără Ringo Star, fost membru al The Beatles, Julian Lennon, fiul lui John Lennon din prima căsătorie, muzicianul Elton John și fotografa Annie Leibovitz.

Yoko Ono, artistă și activistă pentru pace, a fost căsătorită cu John Lennon din 1969 până în 1980, când el a fost ucis în fața clădirii în care locuiau în New York.