Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  SpaceX a trimis un echipaj NASA către Staţia Spaţială Internaţională
spacex crew 4 lansare

SpaceX a trimis un echipaj NASA către Staţia Spaţială Internaţională

Compania SpaceX a lansat, pe 27 aprilie, o navetă cu echipaj NASA, care urmează să ajungă pe Staţia Spaţială Internaţională.

Potrivit NASA, echipajul de patru astronauţi, numit SpaceX Crew-4, este primul cu număr egal de femei şi bărbaţi. Printre aceştia se regăseşte şi Jessica Watkins, prima femeie de culoare care participă la un zbor de lungă durată în spaţiu. Echipa va efectua o expediţie ştiinţifică la micro-gravitaţie, în Staţia Spaţială.

Experţii vor petrece câteva luni pe Staţia Spaţială Internaţională

Acolo vor face cercetări legate de ştiinţa materialelor, tehnologiile folosite în domeniul sanitar şi cunoaşterea plantelor, pentru a pregăti viitoarele explorări dar şi pentru a aduce rezultate care să îmbunătăţească viaţa pe Pământ.

Pentru o perioadă scurtă, vor fi 11 persoane pe Staţia Spaţială, până când cei patru astronauţi din misiunea anterioară se vor întoarce pe Terra.

Acesta este al cincilea zbor efectuat de SpaceX pentru NASA.

Credit foto: NASA