Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Sustenabilitate și incluziune, în al doilea episod „Romania Unfolds”
romania unfolds 2

Sustenabilitate și incluziune, în al doilea episod „Romania Unfolds”

Sustenabilitate și incluziune socială sunt principalele subiecte aborate în al doilea episod al mini-serialului „Romania Unfolds”, ce urmărește povești din comunități autohtone în care cheia rezolvării provocărilor locale are la bază o soluție de dezvoltare durabilă.

Episodul este disponibil pe platforma Romania Unfolds, un proiect susținut de Veolia Romania.
Cel de-al doilea episod al primului mini-serial documentar despre sustenabilitate din România aduce în prim-plan subiectul reducerii inegalităților și al integrării sociale, element integrant al Obiectivului 10 de Dezvoltare Durabilă, așa cum este definit de Națiunile Unite.

Exemplele prezentate în acest episod arată demersurile inițiativei sociale OilRight, care colectează anual 5 tone de ulei alimentar uzat din gospodăriile locale, cu ajutorul a 8 angajați, persoane cu dezabilități, care astfel au fost integrați într-o activitate economică, dar și contribuie la un proiect de economie circulară, precum și eforturile RoboHub, cea mai căutată comunitate de români pasionați de robotică, și Ability Hub, care au reușit să integreze pe piața muncii mai mult de 400 de persoane cu dizabilități prin cursuri de robotică adaptate și educație digitală.
Misiunea lor de a reduce inegalitățile în timp, împreună cu măsurile adoptate, deschid dialogul social și conduc către o dezvoltare sustenabilă a societății românești.

Fiecare episod „Romania Unfolds” surprinde progresul autohton prin: cercetare în profunzime, jurnalism de calitate și imagini autentice care surprind o lume nouă, în plină transformare și ascensiune. Documentarul își propune să demonstreze cum comunitățile pot deveni o forță a binelui prin soluții sustenabile și acțiuni accesibile, cu un impact puternic. Puse în folosul comunității, devin adevărata moștenire pentru generațiile viitoare.