Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Topirea calotei glaciare arctice ar putea duce la răspândirea unor virusuri necunoscute şi a deşeurilor nucleare

Topirea calotei glaciare arctice ar putea duce la răspândirea unor virusuri necunoscute şi a deşeurilor nucleare

O topire  rapidă a calotei glaciare ar putea fi cauza răspândirii unor virusuri noi sau a unor bacterii rezistente la antibiotice, arată un nou studiu, citat de BBC.

Potrivit respectivului studiu, este  posibil inclusiv ca deşeuri radioactive  de la submarine folosite în timpul Războiului Rece, reactoare şi scurgeri de la activităţi de minerit să fie eliberate cu topirea gheţii.

Suprafaţa de gheaţă din regiunea arctică are peste 23 de milioane de kilometri pătraţi şi o vechime de aproximativ un milion de ani.

Specialistul Arwyn Edwards, de la Aberystwyth University a spus că există încă multe necunoscute legate de această regiune.

Zona arctică găzduieşte diverşi compuşi creaţi fie prin procese naturale, accidente, sau care au fost stocaţi în mod intenţionat.