Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Trafalgar Square a fost transformată într-un spaţiu înverzit timp de o zi
trafalgar square

Trafalgar Square a fost transformată într-un spaţiu înverzit timp de o zi

Trafalgar Square a fost transformată într-un spaţiu înverzit timp de o zi, pe 27 aprilie, în cadrul unei campanii care are ca scop informarea oamenilor privind viaţa sălbatică, informează BBC.

Astfel, londonezii au explorat, cu ocazia acestui eveniment special, un loc care aminteşte mai degrabă de peisajele rurale. În celebra piață din metropola britanică au fost aduşi arbori, bucăţi de gazon şi inclusiv câteva statui au fost acoperite de verdeaţă.

Copiilor le-au fost date stropitori şi s-au distrat udând plantele din jur. De altfel, celor interesaţi le-au fost oferite chiar plante în ghivece.

Proiectul, parte din campania „The Big Rewild”

Proiectul face parte din campania „The Big Rewild”, campanie ce are ca scop refacerea ecosistemelor sălbatice şi protejarea acestora, pe o suprafaţă de două milioane de hectare din lumea întreagă, arată guardian-series.co.uk.

În Marea Britanie, asemenea „împăduriri” în stil pop-up vor mai putea fi admirate în Manchester, Lewisham, Port Talbot şi Edinburgh.

Foto: Captură video BBC